2012. augusztus 11.

Tippek dús keblűeknek


Talán nem is gondolod, hogy azok, akik jócskán meg vannak áldva "mellesleg", sokszor komoly gondokkal küzdenek a megfelelő ruházat kiválasztása során. Hiszen a nagy mellekhez sem passzol mindenféle ruha!

Na de milyen mellméret számít nagynak? Ez nyilván mindenkiél egyéni megítélés alá esik, de azt  gondolom, hogy a B kosár az átlagosnak mondható méret.

Még egy gyakran emlegetett dolog: aki molett, annak a melle is nagy. Ez nem igaz! Sok duci lány szenved attól, hogy az amúgy nagyobb méreteihez képest kifejezetten kicsi a mellbősége. Ezzel együtt az sem igaz, hogy a vékony lányoknak nincs melle. Természetesen ez alól is van kivétel. Hozzáteszem, ők sincsenek elkényeztetve, nincsenek könnyű helyzetben, ha vásárlásról van szó.

Nézzük, mi az, ami jól áll tehát és mi az, ami inkább kerülendő vagy csak megfontolás után érdemes viselni!

Fehérnemű:

  • Mindenhol azt írják, hogy válassz széles pántos melltartót, mert az biztosít kellő stabilitást. Na de mi van, ha ez nem tetszik??? Én speciel utálom a széles melltartópántot. :S Hozzáteszem, hogy ha találsz megfelelő kosárméretű melltartót, simán be lehet vállalni akár egy vékony pántot is (feltéve, hogy nincsenek extra méreteid).
    Próbáld fel a kinézett típust, hogy kellőképpen tart-e, nem vágja-e a vállad a vékony pánt. Ha nincs gond, nyugodtan vedd meg!
  • Push-up: persze csak módjával. Több helyen olvastam, hogy vegyünk ilyen típust, mert ez optikailag tuningol. Oké, de minek??? Hova kell ezt még tuningolni? Vagy az az alap, hogy akinek nagy melle van, az eleve nem feszes, ergó szükséges felpolcolni? Nekem tetszik a push up fazon, de utálom azt az indokolatlanul sok szivacsot benne. Halál feleslegesnek tartom, hogy ujjnyi vastag plusz réteg legyen a melltartóban... Így két számmal nagyobbnak tűnik a nők melle. Kis méret esetén ez indokolt lehet, na de most nem erről beszélünk.
    Tehát ha nem zavar, hogy még nagyobbak lesznek a melleid, válassz push up fazont!
  • Ha optikailag kicsinyíteni akarod a melleidet, válassz egyszínű, pasztell árnyalatú vagy testszínű fazont. A csipkék, masnik, minták általában még nagyobb méretet mutatnak.

Fürdőruha:

  • Ha egyberészest szeretnél, válassz kosaras fazont. A szimpla, merevítő nélküli úszódresszek iszonyú hülyén tudnak kinézni dús keblek esetén. Hiába vagy vékony, úgy fogsz festeni, mint egy bálna.
  • Egybe dressz esetén válassz olyan színt, mintát, amely pont nem a melleidet hangsúlyozza. Ne legyen a dekoltázsod körül fodor, flitter vagy hasonló díszítés. Nem kell csak feketében gondolkodnod, választhatsz élénkebb, színesebb változatot is, ha alkatod, bőrszíned amúgy ezt engedi. Keress olyan mintát, amely a homokóra alakot hangsúlyozza (derékrészen sötétebb). Az is jó megoldás lehet, ha a mell alatt közvetlenül van egy kontrasztos szín!


  • Bikiniből inkább kerüld a háromszöges felsőt, ez többnyire nem előnyös nagyobb keblekre. Ugyanígy gond lehet a pánt nélküli fazonnal is, bár ez változó, van. akinek beválik. Fontos, hogy ne kelljen folyton igazgatni és érezd benne komfortosan magad! Kerüld a felső vízszintes csíkozását, mindenféle plusz díszítést, az anyag legyen inkább egyszínű és sima (redőzés, húzás nélkül). Ha a csípőd normál, alkatodnak megfelelő méretű,akkor a bikini alsón már lehet kis fodor, öv, dísz... Jó megoldás lehet még a kisnadrágos, sportos fazonú bikini is!

Pólók, felsők, blúzok:

  • A V és a szív formájú kivágás lesz a legjobb barátod!
  • Kerüld a túlzottan kivágott felsőket, a mellrészen elhelyezett fodrokat, rátéteket, húzásokat. Ugyanígy inkább kerülendő a kivágás körüli csillogó díszítés is (flitter, kövek, stb.). 
  • A spagettipántos topokat inkább a kánikulára tartogasd, ha lehet, inkább válassz szélesebb pántos felsőt (ez alól a melltartópánt se lóg majd ki).
  • Ne ess túlzásba, ne a ruha kivágásának a mélységével próbáld hangsúlyozni a nőiességedet! Ez ugyanis ahelyett, hogy csinos lenne, inkább ízléstelen hatást kelt. Hidd el, a kevesebb több!
  • Az oversize felsőkben, lenge tunikákban, búlzokban jóval nagyobbnak fogsz tűnni, mint valójában. Válassz egy stílusban passzoló övet és azzal hangsúlyozd a derekadat!
  • Akár mini, akár maxiruha esetén kerüld a zsákhatású fazonokat. A mell alatt vagy a derekadon gumírozott fazont válassz esetleg használj megkötőt vagy egy övet.
  • Ha szeretnéd kissé elvonni a figyelmet a kebleidről, válassz sötétebb, egyszínű felsőt és világos és/vagy mintás nadrágot vagy szoknyát. A két részből szabott ruha is jó megoldás (felül sötét, alul mintás változatban).
  • Amennyiben az alkatod engedi, viselj bátran testhez simuló ruhát!

4 megjegyzés:

Sajnos ez engem nem érint :(( :D De azért jó poszt, jól összeszedted a tippeket :)

Viki, köszi! :) Azért is írtam erről, mert a legtöbb helyen inkább csak a kis mellek optikai tuningjáról írnak. Gondoltam a másik csapatra is! :))

Köszönöm a másik csapat nevében! :)))
Melltartóból szerencsére találtam a Triumph-ban 1 cup minimizer darabot, remekül bevált, eltűntek közvetlenül az állam alól az ikrek :)
Pusza: Reni

Reni, örülök, hogy végre olyasvalaki is kommentelt, akit valójában érint a téma! És klassz, hogy sikerült olyan melltartót találnod, ami kényelmes és csinos is - ez nem is olyan egyszerű dolog! :)

Megjegyzés küldése